top of page

INSPIRATIE

Er is in de afgelopen eeuw heel veel literatuur gepubliceerd over hoe we met steden om moeten gaan en vooral ook hoe we de gebouwde omgeving zo moeten inrichten om deze aan te laten sluiten bij de sociale infrastructuur en huidige behoeften van de mens.

Veel boeken zijn ons allemaal bekend: Jane Jacobs kent vrijwel iedereen, ook zonder achtergrond in de architectuur of stedebouw. En ook de namen Charles Montgomery, Jan Gehl en Amanda Burden komen ons bekend voor. Maar er is veel meer te vinden over de ontwikkeling van de sociale infrastructuur binnen de ontwerpopgaven van de huidige maatschappij.

We hebben geprobeerd een aantal werken, boeken en lezingen die ons inspireren en voor ons de rode draad vormen in de conceptontwikkeling en het kwartiermaken, samen te voegen. Om zo een beeld te geven van wat ons inspireert, maar ook om de mogelijkheid te geven om jezelf te laten inspireren en nieuwe perspectieven te ontdekken.  Een uiteensplitsing van boeken over de sociale infrastructuur van de samenleving en stedebouw tot TEDtalk-video's over het ontwerpen van de publieke ruimte en verplaatsbaarheid. Hierin zetten we de grote werken van bekende namen naast minder bekende, maar zeker net zo inspirerende creaties.

Boeken

LEZINGEN

Vishaan Chakrabarti

How can we design timeless cities for our collective future?

Smruti Jukur Johari

What if the poor were part of city planning?

Peter Calthorpe

7 principles for building better cities

Jeff Speck

The walkable city

Amanda Burden

How public spaces make cities work

Nick Williamson

It's time for citizens to take back urban planning

Jeff Speck

4 ways to make a city more walkable

bottom of page